آی مزرعه بازار هدف حوزه شیلات و کشاورزیست که با حذف واسطه ها و تامین نیاز تولید کنندگان در رسیدن ماکزیمم سود به تولید کنندگان تلاش میکند ، تا تولید کنندگان در کمترین زمان و با کمترین قییمت ، مطمئن ترین خرید خود را داشته باشند. همه این ها در کنار پک ها و دوره های آموزشی که توسط متخصصین و صاحب نامان این حوزه تهیه شده میتواند کمک بزرگی به تولید کنندگان و جهش بزرگی برای تولید کشور باشد .
استان چهارمحال و بختیاری
شنبه-پنجشنبه 24 ساعت شبانه روز
منابع آب و آب مورد استفاده برای پرورش ماهیان از مهم ترین و اساسی ترین موضوعاتی است که در آبزی پروری باید به آن توجه نمود به صورتی که اگر در انتخاب مکان مناسب که از نظر منابع آبی غنی نباشد باعث می شود که مشکلات بسیار اساسی در مدیریت مزارع ماهی به وجود آید بنابراین در بحث مکان یابی مناطق مورد نیاز برای پرورش ماهیان سرد آبی بایست به چند نکته مهم توجه خاص داشت :
1- منابع آب
2- زمین
3- عوامل جانبی
در منابع آب بایستی وضیعت فیزیکی و شیمیایی آب و همچنین کمیت آب را مورد بررسی قرار داد .
نوع منبع تأمین کننده آب جهت کار تکثیر و یا پرورش و میزان دبی آب از مهمترین مسائل در بحث پرورش ماهیان سردآبی بشمار می روند .
دمای منبع آبی ، سیکل تغییرات سالیانه آن و بهترین دمای مناسب برای پرورش و یا تکثیر از نکات کلیدی در موفیقت کار بشمار می روند . نکته مهم دیگر مسئله شفافیت آب بوده که منبع آبی مورد استفاده ترجیحاً نبایستی گل آلود بوده ولی در صورت گل آلودگی بایست دارای حد معقولی بوده که تأثیرات منفی در کار ایجاد نکند .
درصورت گل آلودگی بیش از حد آب و یا گل آلودگی ایجاد شده در اثر ایجاد سیل ( بصورت مقطعی ) بایستی از تأسیساتی مانند حوضچه های رسوبگیر برای ته نشین شدن مواد معلق استفاده نمود .
آب هایی که از مناطق آهکی عبور میکنند معولاً دارای کلسیم و املاح نمکی نسبتاً بالایی اند . اینگونه آبها دارای مقدار بیکربنات بالایی بوده که امکان اسیدی شدن آب را بشدت کاهش می دهند .
آب مورد استفاده بهتر است دارای میزان اکسیژن محلول در حد استاندارد بوده و حداقل مقدار مجاز ترکییات سمی مانند نیتریت ، آمونیاک ، سولفید هیدروژن را داشته باشد .
مشکلات دیگری مانند مشکلات اجتماعی در استفاده از آب و گرفتن برخی از مجوزهای مورد نیاز از اداره آب و آبیاری و اداره میحط زیست الزامی است .
1- چشمه ها
2- قنات ها
3- نهرها و رودخانه ها
4- دریاها و دریاچه ها
5- آب های زیر زمینی
مناسب ترین منبع آبی برای پرورش قزل آلا ، چشمه های سقوطی است چرا که تمیز ، شفاف و پر اکسیژن است و آلودگی ندارد .
مزایای چشمه ها :
تغییرات کم دبی در طول سال 2- ثابت بودن دما در طول سال( خنک ) 3- فاقد آلودگی4- در یخبندان زمستانه یخ نمی زند و در بهار و پاییز در اثر سیلابها ، گل آلود نمی شود یا بسیار کم می شود .
معایب چشمه ها :
1- گاهی آهن بصورت محلول دارند .
تشخیص : اگر در مظهر چشمه رسوبات قرمز آجری رنگ باشد . چون آهن دو ظرفیتی محلول ( یون فرو ) وقتی در معرض هوا قرار می گیرد تبدیل به آهن سه ظرفیتی نامحلول ( یون فریک ) در می آید و رسوب می کند که برنگ نارنجی ( رنگ زنگ زدگی ) ملاحظه می کنیم .
2- گاهی گازهای محلول مانند CO2,H2S و ... دارند . جهت خروج این گازها باید آب هوادهی شود .