آی مزرعه بازار هدف حوزه شیلات و کشاورزیست که با حذف واسطه ها و تامین نیاز تولید کنندگان در رسیدن ماکزیمم سود به تولید کنندگان تلاش میکند ، تا تولید کنندگان در کمترین زمان و با کمترین قییمت ، مطمئن ترین خرید خود را داشته باشند. همه این ها در کنار پک ها و دوره های آموزشی که توسط متخصصین و صاحب نامان این حوزه تهیه شده میتواند کمک بزرگی به تولید کنندگان و جهش بزرگی برای تولید کشور باشد .
استان چهارمحال و بختیاری
شنبه-پنجشنبه 24 ساعت شبانه روز
تعداد کمی از انگل ها دارای نقش بیماری زایی قابل توجهی هستند.
با توجه به شرایط پرورش و عوامل محیطی، گاهی ممکن است برخی ازعوامل انگلیموجب تلفات و خسارات قابل توجه در کارگاه های پرورش ماهی شوند.
براساس جنس و گونه انگلی، برخی از انگل ها بافت و اندام های متنوعی را مورد تهاجم قرار می دهند این در حالی است که برخی از انگل ها بافت ها و اندام های خاصی را درگیر می کنند.
بیماری های انگلی در سیستم های پرورشی و متراکم و به ویژه در شرایط بهداشتی نامناسب می تواند قابل توجه بوده و موجب ایجاد خسارات فراوانی گردد.
عامل ایجاد بیماری انگل ایکتیوفیتریوس است که در ماهیان پرورشی بسیار زیاد با آن روبه رو می شویم.
تمامی ماهیان آب شیرین نسبت به این انگل حساس هستند.
در ایران ماهی قزل آلای رنگین کمان، در شرایط وجود تراکم بالا به ویژه در آکواریوم ها و در درجه حرارت 17 تا 19 سانتی گراد آلودگی این انگل مشهود است.
در این بیماری تعداد زیادی نقاط سفید کوچک در سطح خارجی بدن ماهیان مبتلا و بافت آبششی و در اطراف مخاط دهانی را می پوشاند.
رنگ ماهیان تیره شده ، سریع تنفس می کنند و ممکن است با سرعت در آب حرکت کنند و بدنشان را به بستر و یا کناره های مسیر حرکت بسایند.
اگر انگل ها رد بافت آبشش وجود داشته باشند، ترشحات موکوسی آبشش افزایش می یابد.
محل وجود لکه های سفید ممکن است به زخم تبدیل شوند و خونریزی داشته باشند. بنابراین چنین محل هایی برای نفوذ عفونت های ثانویه باکتریایی و قارچی کاملا مناسب هستند.
ابتلا به انگل بر روی رشد میزبان تاثیر می گذارد.
یک بیماری با اهمیت اقتصادی است که معمولا در ماهیان قزل آلا در مرحله نوزادی و در استخر های خاکی رخ می دهد
نام بیماری از رفتار ماهی در تعقیب سریع دم خود گرفته شده است.
این بیماری در سراسر دنیا به عنوان یک عامل درگیر کننده برای ماهی قزل آلا به حساب می آید.
در ایران گزارشی از بروز این بیماری نشده است.
رفتار چرخش زمانی که ماهی درحال تغذیه است و یا درچار استرس می شود تشدید می گردد.
تغییر شکل سیستم اسکلتی معمولا در ناحیه جمجمه، سرپوش آبششی و فک ها مشاهده می شود.
ضایعات جلدی ناشی از این عفونت انگلی در ابتدای زندگی ماهی یعنی در مرحله قبل از کامل شدن استخوان سازی صورت می گیرد.
شدت بیماری عمدتا در 2 تا 4 ماه بعد از شروع تغذیه رخ می دهد.
یک بیماری مهم فصلی در آزاد ماهیان جوان آب شیرین است.
در صورت وجود شرایط استرس، ماهیان مبتلا دچار تلفات قابل توجهی می شوند.
این بیماری در هر سنی می تواند ماهیان را درگیر کند اما عمدتا در ماهیان انگشت قد در اولین تابستان و پاییز، زمانی که دمای آب 15 درجه و یا بیشتر است، اتفاق می افتد.
علایم بالینی شامل: تیرگی بدن، بیرون زدگی چشم، رنگ پریدگی آبشش ها و تورم شکم است.
ماهیان بیمار بی اشتها و بی تفاوت بوده و دارای تنفس سریع هستند.
ماهیان بیمار در مراحل نهایی بیماری تمایل به تجمع در دریچه های خروجی آب را دارند.
میان تلفات ممکن است تا 80 درصد هم برسد.